BELVÍZI VITORLÁS TANFOLYAM

Vitorlástanfolyam Balatonfűzfőn:

Szerezd meg a hajóvezetői engedélyt egy profi szervezésű vitorlástanfolyamon! A nemzetközi belvízi kishajóvezetői jogosítvánnyal 20 méter hajóhosszig vezethetsz vitorláshajót tavakon és folyókon. A vitorlásjogosítvány mellé a kisgéphajóvezetői (“motorcsónak”) képesítést is megszerezheted!

Tanfolyamunk programját úgy állítottuk össze, hogy a lehető leghatékonyabban készülhess fel a hajóvezetői vizsgára. Jelentkezésed után azonnal megkapod a kódot a honlapunkon található előzetes tananyaghoz, hogy mielőbb megkezdhesd a tanulást. A vitorlástanfolyam elméleti előadással kezdődik (egy alkalom) ahol közérthetően, világosan, gyakorlati példákkal érdekessé téve végigmegyünk az elméleti tananyag főbb pontjain, az előadás végén pedig megkapod a vizsgateszt gyakorló szoftverünket is. Lesz időd felkészülni az elméleti vizsgára, amely Budapesten lesz: érintőképernyős tesztvizsga a Közlekedési Hatóság vizsgaközpontjában. A gyakorlati vitorlásoktatást Balatonfűzfőn, bázisunkon tartjuk a Fűzfő Marinában, a Balaton egyik legnagyobb és legszebb kikötőjében. Mindenre gondoltunk: étkezést is tudsz rendelni: Vitorlásiskola Prémium Menü, leves gazdagon+de luxe főétel+desszert+ital illetve a szállásfoglalásban is segítünk! Oktatóhajóink korszerű, könnyen irányítható, tanulásra kiválóan alkalmas típusú vitorláshajók: 8 méter hosszú, Dolfin 26 típusú gyors, kényelmes és biztonságos vitorlások. A hajóvezetésen, vitorlabeállításon és a vizsgamanőveren túl azt is megtanuljuk, amiből nem a hatóság, hanem a természet erői tartanak majd vizsgát: erős szeles ismeretek, biztonságos horgonyzás, kikötői manőverek -a vizsgának nem részei, de a mi tanrendünknek igen! Ha motorcsónakot vagy jetski-t is szeretnél vezetni, illetve 10 lóerőnél erősebb motor lenne a vitorlásodon, nem gond: nálunk kisgéphajóvezetésből is levizsgázhatsz a tanfolyam ideje alatt. A vitorlás és kisgéphajó gyakorlati vizsga a tanfolyam zárónapján lesz a kikötőnkben, a Hatóság kihelyezett gyakorlati vizsgát tart nekünk, hogy a begyakorolt oktatóhajókon vizsgázhass, a hazai pálya előnyével. A sikeres vizsga után azonnal igényelheted a belvízi kishajóvezetői okmányt, hogy mielőbb önállóan hajózhass!

Válassz tanfolyami időpontot!

legközelebbi elméleti előadás+tananyag átadása: április 17. (17:00-21:00 Székesfehérvár, Kossuth u. 9. Oktatóterem)

legközelebbi elméleti vizsga: május  6. NKH Budapest VIII. Baross u. 76. (érintőképernyős tesztvizsga, időtartam: 60 perc)

Választható időpontok gyakorlati oktatásra és gyakorlati vizsgára (Balatonfűzfő, Marina Fűzfő):

 • gyakorlati oktatás hosszú hétvégén június 14-16. (péntek-vasárnap) gyakorlati vizsga: június 22. (csütörtök)
 • gyakorlati oktatás hosszú hétvégén július 19-21. (péntek-vasárnap) gyakorlati vizsga: július 25. (csütörtök)
 • gyakorlati oktatás hosszú hétvégén szeptember 13-15. (péntek-vasárnap) gyakorlati vizsga: szeptember 16. (hétfő)

Vitorlás tanfolyamdíj: 90 000 Ft

Csoportos kedvezmény: két fő együttes jelentkezése -10% = 81 000 Ft/fő

A tanfolyamdíj tartalmazza:

 • elméleti és a gyakorlati oktatást, tananyagot -flottánk, a kikötő, az oktatóterem, a tananyag- mindenből a legjobbat adjuk.
 • bónuszként díjmentesen vizsgatesztgyakorló szoftvert, teljeskörű vizsgajelentkezési ügyintézést, a kikötőnkbe kihelyezett gyakorlati vizsga hatósági kiszállási költségeit, illetve ha szükség lenne rá, nálunk a pótóra is díjtalan! Máshol ezeknek mind külön költsége van.
 • ami pedig felbecsülhetetlen: oktatóink részéről türelem, pontosság, udvariasság. (emlékszel még a gépkocsivezetői oktatásra? Mi egészen máshogy csináljuk…)

A kisgéphajóvezetői engedély („motoroscsónak jogosítvány”) is megszerezhető:

kisgéphajó oktatási díj 35 000 Ft

Hatósági vizsgadíj:
vitorlás vizsgadíj: 30 000 Ft; kisgéphajó vizsgadíj: 24 000 Ft
Kártyaokmány hatósági díja:
13 000 Ft

Az engedély a magyar Közlekedési Hatóság által kiadott nemzetközi belvízi jogosítvány, melynek felső határa 20 méter hajóhossz akár vitorlás, akár motoros hajóra. A világ összes belvizén, azaz bármely tavon vagy folyón használható az okmány, sem vitorlafelület, sem lóerő korlátozás nincsen!

A vitorlásjogosítvány mellé akkor érdemes kiegészítően a kisgéphajó engedélyt is megszerezni, ha motorcsónakot vagy jet-skit is szeretnél vezetni a későbbiekben, vagy olyan vitorlással hajózol, amlynek motorja 10 lóerőnél erősebb. Most egyszerre mindkét képesítést megszerezheted!

Elméleti vitorlásoktatás témakörei:

 • Hajózási Szabályzat (“Vízi kresz”)
 • Hajózási Ismeretek (Vitorlázáselmélet, hajóvezetéstan, hajóelmélet és hajógéptan, meteorológia)

Gyakorlati vitorlásoktatás témakörei:

 • Hajófelszerelés, kötélműveletek
 • Kormánykezelés, szélirányok
 • Vitorlamanőverek
 • Kikötői manőverek
 • Vízből mentés
 • Hajómotor ismeret
 • Horgonyzás
 • Útvonaltervezés, kikötőismeret
 • Erős szeles hajózás ismeretei (reffelés)

Oktatóhajók:
tőkesúlyos, kabinos vitorlások (Dolphin 26) Yamaha 30 LE kisgéphajó

Étkezés és szállás:

Ebédszünetben kikötőnk étterme kényeztető Vitorlásiskola Prémium Menüvel (gazdag leves+topligás főétel+desszert+ital) várja a hajózásban kitikkadt vitorlázóinkat, nagyon jó minőségű, érdemes választani!

Igény esetén szállás foglalható a kikötői vendégházban (kétágyas szobák) de egyedül érkezőknek is tudunk szállásfoglalásban segíteni.

2019. évi időpontok:

április 7-10. (elmélet: január 5. elméleti vizsga: február 4.) megtelt
→ május 19-22. (elmélet: március 3. elméleti vizsga: április 1.) megtelt
→ június 14-16. (elmélet: április 17. elméleti vizsga: május 6.; gyakorlati vizsga június 20.)
→ július 19-21. (elmélet: június 12. elméleti vizsga: július 1. gyakorlati vizsga július 25.)
→ szeptember 13-15. (elmélet: szeptember 2. elméleti vizsga: szeptember 9. gyakorlati vizsga szeptember 16.)
→ október 21-23. (elmélet: október 1. elméleti vizsga: október 14. gyakorlati vizsga október 24.)

JELENTKEZÉS