BELVÍZI HALADÓ VITORLÁS TANFOLYAM

Haladó vitorlás tanfolyam elvégzésével az önálló hajózás gyorsabb, biztonságosabb és stresszmentes lesz! Megismerjük a hajóban rejlő profi sebességnövelő beállítási lehetőségeket és a spinakkervitorla használatát, a balatoni kikötőismeretet pedig túrázással bővítjük. Ezt a tanfolyamot minden vitorlázónak érdemes elvégezni:

  • akinek már van belvízi jogosítványa de még nem hajózott önállóan
  • aki bérelt már hajót, de stresszesnek érezte a manővereket

A haladó vitorlás tanfolyam mottója: “tanulj meg gyorsan és biztonságosan vitorlázni!”

Gyakorlataink: 
Vitorlamanőverek, reffelés, biztonságos horgonyzás, alap- és nehezített kikötői manőverek. Haladó vitorlabeállítás (traveller, alba, sottok és fallok profi beállításai) spinakkerkezelés és a haladó szintű hajóvezetés ismereteinek elsajátítása. Szélviszonyoktól függően több kikötőt is felkeresünk a tanfolyam során, hogy a résztvevők balatoni kikötő- és helyismerete is bővüljön (pl. Almádi, Kenese, Siófok, Tihany, stb.)

Javasolt előképzettség: belvízi vitorlásjogosítvány, friss jogosítvány is lehet, komolyabb tapasztalat nem szükséges a tanfolyamhoz.

A haladó vitorlás tanfolyam helyszíne és időtartama: Balatonfűzfő, Marina Fűzfő, 3 nap

Tanfolyamdíj: 90 000 Ft. Belvízi tanfolyamot nálunk végzett vendégeinknek 10% visszatérő kedvezménnyel 81 000 Ft

Oktatóhajók: 
Dolphin 26 típusú vitorlások (8 méter hajóhossz)

A haladó vitorlás tanfolyam programja:

→ 1. nap
Alapmanőverek átismétlése: ejtés és élesedés, fordulás és halzolás haladóhoz illően. A sebességet növelő vitorlabeállítások megtanulása (alba, traveller, stb.) Kikötői manőverek nehezített körülmények között.

→ 2. nap
Hatékonyabb cirkálás és haladó szintű bőszeles ismeretek: spinakkervitorla használatának megtanulása, halzolás spinakkerrel.

→ 3. nap 
Vitorlástúra, közben: haladó szintű rigbeállítás (vantnik és árbocgörbület beállítása), profi reffelés és horgonyzás.

Szállás és étkezés: a kikötői étteremben Vitorlásiskola Prémium Menü rendelhető a tanfolyam idejére, igény esetén a szállásfoglalásban is segítünk.

Haladó vitorlástanfolyami időpontok:

április 3-5.
→ május 22-24.
→ július 10-12.

Szia Péter!

A mai nap végre sikerült átlépni az utolsó akadályt is az önálló hajózós élethez. Köszönöm lelkes közreműködésedet, és további sikereket kívánok a leendő profi hajóskapitányok nevelésében! Jó szelet!

Üdvözlettel, Szabó Árpád

 

Kedves Péter!

Fantasztikus hét volt, nagyon jól éreztem magam, örülök, hogy tőletek tanulhattam! Köszönök mindent, jó pihenést!

Orsi