BELVÍZI VITORLÁS TANFOLYAM

Belvízi vitorlástanfolyam

Szerezd meg a hajóvezetői engedélyt egy profi szervezésű vitorlástanfolyamon! A belvízi kishajóvezetői jogosítvánnyal 20 méter hajóhosszig vezethetsz vitorláshajót hazai vagy nemzetközi tavakon és folyókon. A vitorlás mellé a kisgéphajóvezetői (“motorcsónak”) képesítést is megszerezheted!

Tanfolyamunk programját úgy alakítottuk ki, hogy a lehető leghatékonyabban készülhess fel a hajóvezetői vizsgára. Jelentkezésed után azonnal megkapod a kódot a honlapunkon található előzetes tananyaghoz, hogy mielőbb megkezdhesd a tanulást. A vitorlástanfolyam elméleti előadással kezdődik (egy alkalom) közérthetően, világosan, gyakorlati példákkal érdekessé téve végigmegyünk az elméleti tananyagon, az előadás végén pedig megkapod a vizsgateszt gyakorló szoftverünket is. Lesz időd felkészülni az elméleti vizsgára, amely Budapesten lesz: érintőképernyős tesztvizsga a Közlekedési Hatóság vizsgaközpontjában. A gyakorlati vitorlásoktatást Balatonfűzfőn, bázisunkon tartjuk a Fűzfő Marinában, a Balaton egyik legnagyobb és legszebb kikötőjében. Mindenre gondoltunk: étkezést is tudsz rendelni, illetve a szállásfoglalásban is segítünk! Oktatóhajóink korszerű, könnyen irányítható, tanulásra kiválóan alkalmas típusú vitorláshajók: 8 méter hosszú, Dolfin 26 típusú gyors, kényelmes és biztonságos vitorlások. A hajóvezetésen, vitorlabeállításon és a vizsgamanőveren túl azt is megtanuljuk, amiből nem a hatóság, hanem a természet erői tartanak majd vizsgát: erős szeles ismeretek, biztonságos horgonyzás, kikötői manőverek is része a tanrendnek. Ha szeretnél a későbbiekben motorcsónakot vagy jetski-t vezetni, nem gond: nálunk kisgéphajóvezetésből is levizsgázhatsz a tanfolyam ideje alatt. A vitorlás és kisgéphajó gyakorlati vizsga a tanfolyam zárónapján lesz a kikötőnkben, a Hatóság kihelyezett gyakorlati vizsgát tart nekünk, hogy a begyakorolt oktatóhajókon vizsgázhass, a hazai pálya előnyével. A sikeres vizsga után azonnal igényelheted a belvízi kishajóvezetői okmányt, hogy mielőbb önállóan hajózhass!

legközelebbi szabad időpont:

elméleti előadás+tananyag átadása: március 3. (Székesfehérvár, Kossuth u. 9. Oktatóterem)

elméleti vizsga: április 1. NKH Budapest VIII. Baross u. 76. (érintőképernyős tesztvizsga, időtartam: 60 perc)

gyakorlati oktatás gyakorlati vizsgával: május 19-22. (Balatonfűzfő, Marina Fűzfő)

Vitorlás tanfolyamdíj: 90 000 Ft
tartalmazza az elméleti és a gyakorlati vitorlásoktatást, tananyagot és a kikötőnkbe kihelyezett gyakorlati vizsga költségeit. Csoportos kedvezmény: két fő együttes jelentkezése -10%=81 000 Ft/fő

A kisgéphajóvezetői engedély („motoroscsónak jogosítvány”) is megszerezhető, oktatási díja 35 000 Ft

Hatósági vizsgadíj:
vitorlás vizsgadíj: 30 000 Ft; kisgéphajó vizsgadíj: 24 000 Ft
Kártyaokmány hatósági díja:
13 000 Ft

Az engedély a magyar Közlekedési Hatóság által kiadott nemzetközi belvízi jogosítvány, melynek felső határa 20 méter hajóhossz akár vitorlás, akár motoros hajóra. A világ összes belvizén, azaz bármely tavon vagy folyón használható az okmány, sem vitorlafelület, sem lóerő korlátozás nincsen!

A vitorlásjogosítvány mellé akkor érdemes kiegészítően a kisgéphajó engedélyt is megszerezni, ha motorcsónakot vagy jet-skit is szeretnél vezetni a későbbiekben. Most egyszerre mindkét képesítést megszerezheted!

Elméleti oktatás témakörei:
Hajózási Szabályzat (“Vízi kresz”)
Hajózási Ismeretek (Vitorlázáselmélet, hajóvezetéstan, hajóelmélet és hajógéptan, meteorológia)

Gyakorlati oktatás témakörei:

Hajófelszerelés, kötélműveletek
Kormánykezelés, szélirányok
Vitorlamanőverek
Kikötői manőverek
Vízből mentés
Hajómotor ismeret
Horgonyzás
Útvonaltervezés, kikötőismeret
Erős szeles hajózás ismeretei (reffelés)

Oktatóhajók:
tőkesúlyos, kabinos vitorlások (Dolphin 26) Yamaha 30 LE kisgéphajó

Étkezés és szállás:

Ebédszünetben kikötőnk étterme kényeztető Vitorlásiskola Prémium Menüvel (gazdag leves+topligás főétel+desszert+ital) várja a hajózásban kitikkadt vitorlázóinkat, nagyon jó minőségű, érdemes választani! A tanfolyam előtt lehet majd megrendelni, egyeztetjük majd.

Igény esetén szállás foglalható a kikötői vendégházban (kétágyas szobák) de egyedül érkezőknek is tudunk szállásfoglalásban segíteni.

2019. évi időpontok:

április 7-10. (elmélet: január 5. elméleti vizsga: február 4.) megtelt
→ május 19-22. (elmélet: március 3. elméleti vizsga: április 1.)
→ június 17-20. (elmélet: április 14. elméleti vizsga: május 6.)
→ július 22-25. (elmélet: május 10. elméleti vizsga: június 3.)
→ szeptember 13-16. (elmélet: szeptember 2. elméleti vizsga: szeptember 9.)
→ október 21-24. (elmélet: október 1. elméleti vizsga: október 14.)

JELENTKEZÉS