Tengeri hajóvezetői tanfolyam

Tengeri vitorlás tanfolyam

Ha szeretnél a tengeren vitorlázni, jogosítványra és biztonságos gyakorlati tudásra lesz szükséged. Ezen a tengeri vitorlástanfolyamon mindkettőt megszerezheted! Az oktatás mindvégig vitorláshajón történik, nincsen tantermi elmélet, az elméleti vizsgakérdéseket is a gyakorlati manőverekkel együtt tanuljuk meg. Ez a tanfolyam tehát kettő az egyben: vizsgafelkészítés+gyakorlati tréning. Várunk Téged is!

A tengeri tanfolyam helyszíne: 
Zadar, Horvátország

Jogosítvány:
Skipper „B”, nemzetközi, a tenger parti zónájában (12 tengeri mérföld a partvonaltól) vitorlás és motoros hajókra egyaránt érvényes, 30 bruttó regisztertonnáig (20 méter hajóhosszig). Hatósági vizsgadíj: 875 kuna/fő

Oktatóhajó:
Jeanneau 34 vitorláshajó

Tanfolyamdíj:
450 euró/fő, tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatást valamint a tananyagot.

Kedvezmény: -10% = 400 euró/fő iskolánk visszatérő vendégeinek (belvízi programjainkról érkezőknek) illetve  két vagy több fő együttes részvétele esetén (várjuk párodat, barátaidat is!)

Szállás:
szállodai szállást tudunk biztosítani, ennek díja kétágyas szobás hotel elhelyezés esetén tavaszi és őszi tanfolyamon 35 euró/fő/éj, nyári tanfolyam esetén 40 euró/fő/éj svédasztalos reggelivel. (a tanfolyamra lefoglalt szálláshelyeink száma korlátozott, ezért tanfolyamon részt nem vevő kísérőknek nem tudunk szállást biztosítani.)

A tengeri vitorlástanfolyam programja:

1. nap: (14:00-19:00)

→ találkozó Zadarban 14:00-kor (Marina Zadar)
→ üdvözlés, program ismertetése, majd kihajózás, kormánykezelés
→ szélirányok ismerete, vitorlabeállítás
→ vitorlamanőverek I. (ejtés, élesedés, fordulás)
→ kitérési szabályok ismerete és alkalmazása (vizsgafeladat)
→ fény- és hangjelzések ismerete (vizsgafeladat)

2. nap: (9:00-18:00, ebédszünettel)

→ kikötői manőverek gyakorlása mooringos kikötőhelyekre
→ navigációs gyakorlat, térképismeret (vizsgafeladat)
→ vitorlamanőverek II (perdülés)
→ erős szeles hajózás ismeretei, vitorlareffelés
→ horgonyzási gyakorlat
→ hajózási rádió használata, segélykérés (vizsgafeladat)

3. nap: (9:00-15:00)

→ vizsgafeladatok begyakorlása
→ konzultáció, vizsgakérdések-válaszok
→ vizsga
→ hazautazás

Tengeri tanfolyami időpontok:

április 29-május 1.
→ május 1-3.

→ június 3-5.
→ június 5-7. június 5-7.
→ augusztus 7-9.
→ augusztus 26-28.
→ augusztus 28-30.
→ október 5-7.

JELENTKEZÉS: A JELENTKEZÉSI ŰRLAP kitöltésével , ezen az oldalon vagy a JELENTKEZÉS menüpontban!

Tengeri vitorlás manővertréning

A tengeri manővertréningen nagy ismétlésszámban gyakoroljuk azokat a manővereket, amelyek az önálló tengeri hajózást biztonságossá és stresszmentessé teszik: vitorlamanőverek, kikötői manőverek szűk helyekre, haladó szintű reffelés, horgonyzás, navigáció.

Kiknek ajánljuk a tengeri manővertréninget:

  • ha már megszerezted a tengeri jogosítványt, mielőtt elviszed a csapatodat hajózni, érdemes alaposan begyakorolni a manővereket, hogy ne okozzon stresszet az idegen kikötőbe beállás, erős szeles vitorlázás, vagy éppen egy zsúfolt öbölben való biztonságos horgonyzás
  • ha még nincsen belvízi (pl. balatoni) hajós tapasztalatod és tengeri jogosítványt szeretnél, akkor érdemes a tengeri tanfolyamot a manővertréninggel együtt elvégezni. Minden tengeri tanfolyamunk előtt indul manővertréning is!

Helyszín és időtartam: Zadar, 3 nap

Időpontok: április 27-29.; június 1-3.; július 7-9., augusztus 5-7., augusztus 24-26.

Tanfolyamdíj: 270 euró/fő (iskolánk visszatérő vendégeinek vagy csoportosan jelentkezpknek (min. 2 fő) 10% kedvezménnyel 240 euró/fő.

Szállás: hotel elhelyezést tudunk foglalni, kétágyas szobában 35 euró/fő/éj

Jelentkezés e-mailben: info@vitorlasiskola.hu

Tengeri vitorlástúra

Iskolánkban régi hagyomány az őszi vitorlástúra, amely remek lehetőség gyakorlatszerzésre, adriai helyismeret bővítésére, kikapcsolódásra no és kalandok átélésére… A tavalyi Split-Dubrovnik-Split túra örökre felejthetetlen marad: átéltük, hogy lecsap ránk egy nagybetűs Bora, amiben mindenki megtapasztalhatta, milyen az amikor 100 km/h szél fúj és porzik a víz; sétáltunk a gyönyörű dubrovniki várfalakon, fürödtünk tükörsima, türkizkék tengeren szikrázó napsütésben Hvar-szigettel a háttérben, ettünk ropogósra sült tintahalat Vrboska titkos kikötőjében és siklottunk pazar negyedszélben megdőlő hajókkal  a Bracka Vrata szorosban. A 2019. évi túrára is Adria Top 10 túracélpontot választottunk:

Idei vitorlástúránk célpontja a varázslatos Isztria. Időpont: 2019. szeptember 21-28.

A túrán a nyílt tengeri hajózáshoz fontos csillagászíti navigációt is gyakoroljuk, a szektszáns segítségével történő helyzetmeghatározást is megtanítjuk a résztvevőknek.

Útvonal: Zadar-Olib-Pula-Rovinj-Pomer-Losinj-Zadar

Szeptember 21-én szombaton hajózunk be Zadarban, Flottánk Bavaria típusú (Bavaria 44 és 50 hajók) vitorlásokból áll. Vasárnap reggel futunk ki Zadarból, északi irányban hajózunk Olib-szigete felé, ahol horgonyon töltjük az éjszakát. A horgonyon töltött éjszaka a csillagfényes romantika mellett még egy szempontból hasznos: hétfőn a rózsaszín napfelkeltében indulhatunk, hiszen hosszú út vár ránk: az ókori emlékekben bővelkedő Pulában szeretnénk kikötni (közvetlenül a híres amfiteátrum mellett az ACI marinában) és bizony ebben a szép városban is megkóstoljuk a tonhalsteaket. Kedden az Isztriai-félsziget nyugati oldalán hajózunk Rovinj felé, amely kedd este a kikötőnk lesz. Rovinj Unesco Világörökség listás város, hangulata egyedülálló, egyszer minden vitorlázónak át kell élni, milyen egy kellemesen átvitorlázott nap után felsétálni a kanyargós kis utcákon a város fölé épült  Szent-Eufémia székesegyházig, ahonnét egyedülálló panoráma nyílik az Isztriára és néha a tenger túlsó partjára is. Ha valaki úgy gondolná, hogy Pula és Rovinj után nehéz fokozni az élményeket, akkor figyeljen: másnap korai indulással tovább hajózunk észak felé, és egyenesen behajózunk a híres Lim-fjordba, amely a hajóink két oldalán égbe szökő parttal és mélykék vízével nemcsak az Isztria, de az Adria egyik csodája is. Nem klasszikus értelemben vett fjord, mert nem a jég vájta ki, de amúgy pont olyan, mint híres északi társai: lélegzetelállító meredek partok közé behatoló tengeröböl.  Most elárulok egy műhelytitkot: minden túránk útvonalát -vagyis a kikötőket és a partról is elérhető látványosságokat- előzőleg végigjárom motorral is, hogy amikor majd a hajókkal jövünk, minden gördülékeny legyen. Amikor ezt az útvonalat jártam be tavaly, a Kawával letértem az aszfaltról, majd egy földúton elmentem a Lim-fjord tetejének pereméig, aztán pedig kimásztam a sziklákra. Ragyogott a nap, alattam a tintakék vízű fjord és azt néztem, meddig tudunk majd bevitorlázni a hajókkal nos, akkor nagyon vágytam arra, hogy végre hajókkal is ott legyünk “lent” a tengeren! Hamarosan ott leszünk!

A híres fjord meglátogatása után délnek vesszük az irányt, de természeten előtte nem hagyjuk ki itt a hajóról strandolást sem. A délutáni szélben az Isztria délkeleti csücskén lévő Pomer felé vesszük az irányt, ahol egy minden oldalról védett öbölben horgonyozva töltjük a szerda éjszakát. Csütörtökön a korai indulásnak köszönhetően lesz időnk egy jót vitorlázni a Kvarner-szorosban, szeles idő esetén a nyílt tengert idézi hullámaival. Varázslatos célpontban ma sem lesz hiányunk: a festői Losinjban kötünk ki, amely színes középkori házacskáival a mai napig “Piccola Italia”. Ja, és Losinj körül él az Adria legnépesebb delfin populációja, eddig itt még mindig találkoztunk delfinekkel is. Pénteken Zadar felé vesszük az irányt, és akkor volt jó a túra, ha ezen a napon azt mondjuk: bárcsak ne kellene még kikötnünk… De hogy a búcsúest ne legyen szomorú, arról mi gondoskodunk: kedvenc éttermünkben látjuk vendégül vacsorára a csapatot, kellemes hangulatban zárjuk a túrát. Szombaton reggel utazunk haza, lebarnulva és élményekkel gyarapodva.

Részvételi díj: 690 euró/fő, visszatérő vendégeinknek -10%= 620 euró/fő, akárcsak párosan érkezőknek! (hozz magadnak kabintársat!) Szállás a hajók kabinjaiban, a hajókonyha jól felszerelt, amúgy pedig a kikötős napokon a közelben jobbnál jobb tintahalas éttermek lesznek. Minden hajón skipperünk+6 vendégünk, akik vezethetik a hajót és a tenger örömeinek élvezete mellett gyakorolják a manővereket.

Várunk Téged is! A hajók hamar megtelnek, nálunk sosem marad üres hely, írj gyorsan! Fontos információ: a túrára nemdohányzó vitorlázókat várunk!  Jelentkezés: info@vitorlasiskola.hu

Nyílt tengeri (skipper C) tanfolyam-a mérföld korlátozás nélküli vizsgához

A mérföld korlátozás nélküli (skipper C) tengeri jogosítványt azoknak ajánljuk, akik már rendelkeznek tengeri hajós gyakorlattal és szeretnének a partoktól messze eltávolodva a nyílt tengeren országok között, vagy akár óceánokon is hajózni. Javasolt előképzettség: skipper B jogosítvány.

A tanfolyam időtartama 5 nap (csütörtök-hétfő), helyszín Zadar. A képzés elméleti és gyakorlati részből áll, de mivel építünk a hajós tapasztalatra, ezen a tanfolyamon az elméleti rész a nagyobb.

Időpontok: március 7-11. (Zadar); július 4-8. (Sibenik); október 3-7. (Zadar)

A tanfolyam és a vizsga témakörei:

  • Navigáció/Navigation (sailing)
  • Tengerjog, meteorológia és elsősegélynyújtás/Maritime law, meteorology and first aid
  • Hajómanőverek és összeütközések elkerülése/Boat maneuvering and collision avoidance
  • Hajózási rádió használata/Maritime radio communication service
  • Biztonság a tengeren/Safety at sea
  • Hajómotor ismeretek/Basic knowledge of motor repairs and maintenance

A skipper C tanfolyamhoz tengeri orvosi alkalmassági vizsgálat szükséges, amelyet megszervezünk a résztvevőknek a tanfolyamot megelőzően (Budapest).

Találkozó: kezdőnapon (csütörtök) 15:00, hazautazás hétfőn 15:00 után

Tanfolyamdíj: 750 euró/fő. Hatósági vizsgadíj: 1020 kuna (=49 000 Ft)

Szállás: hotel elhelyezést tudunk biztosítani, díja kétágyas szobában 35 euró/fő/éj (4 éjszaka)

Jelentkezés e-mailben: info@vitorlasiskola.hu

JELENTKEZÉS

Szia Péter!

Nem tudtam elköszönni tőled, mert éppen bent voltam a vizsgán. Nagyon élveztem az együtt töltött napokat. Hasznos dolgokat tanultam, vitorlázhattam a tengeren, manőverezhettem a kikőtőben, és mindezt jó társaságban, szakavatott irányítással. Jó volt hallgatni a történeteidet, látni, hogy mindenre odafigyelsz, és érezni, hogy fontos neked az ismeretek átadása. Biztosan találkozunk még!

Köszönöm:
Gábor

Szia Péter,

Mindenkinek sikerült a vizsga! Nagyon köszönünk mindent, szuper volt ez a pár nap!

Üdvözlettel,
Feri, Mazsi, Attila

Kedves Péter!

Köszönöm a manővertréninget,  nemcsak hasznos, de élvezetes is volt. Nagyon jól éreztem magam.

Üdv: Margitics Gábor

Kedves Péter!

Megkaptuk a jogosítványokat, nagyon köszönünk mindent. Csütörtökön indulunk Dverik Mali-ra.

Andor és Ildikó

Kedves Péter!
Megérkezett a jogosítványom. Szeretném még egyszer megköszönni az alapos felkészítés és a sok segítség mellett az odaadó és végtelenül kitartó munkátokat is! Ezek nélkül nem lettek volna ilyen eredményesek a vizsgáink!
Még sok sikeres vizsgázót és jó szelet kívánok,

Sükösd Ákos

Szia Péter!

Sikeresen teljesítettük a  Sukosan-Mali Iz-Molat-Illovik-Mali Losinj-Rab-Simuni-Sukosan túrát.

További jó szezont, jó szelet !

Köszönettel, Józsi

Kedves Péter!

Fantasztikus hét volt, nagyon jól éreztem magam, örülök, hogy tőletek tanulhattam! Ha nem is az Adrián, de én is épp a vizen vagyok, sőt csak reggel kötünk majd ki. Köszönök mindent, jó pihenést!

Orsi