BELVÍZI VITORLÁS TANFOLYAM

Belvízi vitorlástanfolyam 2019.

KARÁCSONYI AKCIÓ:
Szezonnyitó tanfolyam 20% árkedvezménnyel!

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: december 22.

90 000 Ft -20%=72 000 Ft április 7-10. Balatonfűzfő, Marina Fűzfő gyakorlati oktatás+gyakorlati vizsga

Lepje meg magát vagy szeretteit vitorlástanfolyami részvétellel! Szezonnyitó tanfolyamunkat karácsonyi ajándékként most 20% kedvezménnyel kínáljuk! A vitorlástanfolyam remek ajándék, tapasztalatból mondjuk, a megajándékozottak nagyon örülnek neki és hamarosan az ajándékozóval EGYÜTT élvezhetik a hajózást. Hogy az ajándék átadható legyen, kinyomtatható ajándék kiértesítő lapot küldünk Önnek!

elméleti vizsga: február 4. NKH Budapest VIII. Baross u. 76. (érintőképernyős tesztvizsga, időtartam: 60 perc)

Elméleti vizsgafelkészülés:

-a teljes tananyagot biztosítjuk

-tesztgyakorló szoftvert adunk= összes vizsgakérdés és válasz

-egy alkalommal elméleti előadást tartunk, a nehezebb részek magyarázatával

Az elméleti felkészülés a Balatontól vagy Budapesttől távolabb lakók számára sem probléma, ugyanis az elméleti vizsgaanyagot elektronikus formában, egyedül is júl tanulható módon biztosítjuk, és hozzá vizsgatesztgyakorló szoftvert adunk, amely az összes hatósági tesztvizsgakérdést és választ tartalmazza.  Hogy a tananyag jól tanulható legyen, elméleti oktatást tartunk január 5-én (Székesfehérvár, Kossuth u. 9. oktatóterem, 10:00-15:00) ahol alaposan megbeszéljük az önállóan nehezebben érthető részeket. Az elméleti vizsga Budapesten lesz, az NKH vizsgatermében, ahol érintőképernyős tesztvizsgán tart nekünk a hatóság (időtartama vitorlásvizsga esetén 40 perc, vitorlás+motoros vizsga esetén 60 perc). Módszerünknek köszönhetően Önnek a legkevesebb időt kell utazással töltenie, saját időbeosztással tanulhatja meg az elméleti anyagot, oktatónk személyesen is elmagyarázza a tananyagot, így a vizsgáink kiemelkedően sikeresek!

Gyakorlati oktatás és gyakorlati vizsga:

Balatonfűzfőn tartjuk, a Marina Fűzfőben 2019. április 7-10. között. Iskolánkban évek óta hagyomány az áprilisi szezonnyitó tanfolyam, a hangulat mindig remek hiszen a jó szél sosem hiányzik és a Balatonnak különleges színei vannak áprilisban. Az időjárástól nem kell tartani, az április az egyik legjobban alkalmas hónap a vitorlázásra: van szél, de az idő már meleg annyira, hogy élvezhető a hajózás. A tanfolyam zárónapján a közlekedési hatóság gyakorlati vizsgát tart a begyakorolt oktatóhajóinkon, így a 2019. évi hajós szezont a lehető legkorábban, jogosítvánnyal a kezében kezdheti! Várjuk Önt is!

Kedvezményes vitorlás tanfolyamdíj:
20% KARÁCSONYI KEDVEZMÉNNYEL 72 000 Ft mely tartalmazza az elméleti és a gyakorlati vitorlásoktatást, tananyagot és a kikötőnkbe kihelyezett gyakorlati vizsga költségeit.

Lehetőség van a kisgéphajóvezetői engedély („motoroscsónak jogosítvány”)
megszerzésére is a vitorlástanfolyam ideje alatt, oktatási díja 35 000 Ft

Hatósági vizsgadíj:
vitorlás vizsgadíj: 30 000 Ft; kisgéphajó vizsgadíj: 24 000 Ft
Kártyaokmány hatósági díja:
13 000 Ft

Az engedély a magyar Közlekedési Hatóság által kiadott nemzetközi belvízi jogosítvány, melynek felső határa 20 méter hajóhossz akár vitorlás, akár motoros hajóra. A 20 méter hajóhossz nagyon nagy méret, e fölött már csak a hivatásos (személyszállító, kereskedelmi) hajózás világa van. A világ összes belvizén, azaz bármely tavon vagy bármely folyón használható az okmány, sem vitorlafelület, sem lóerő korlátozás nincsen!

A vitorlásjogosítvány mellé akkor érdemes kiegészítően a kisgéphajó engedélyt is megszerezni, ha motorcsónakot vagy jet-skit is szeretne vezetni a későbbiekben. Most egy időben mindkét képesítést megszerezheti!

Program:

Elméleti oktatás tantárgyai:
Hajózási Szabályzat (“Vízi kresz”)
Hajózási Ismeretek (Vitorlázáselmélet, hajóvezetéstan, hajóelmélet és hajógéptan, meteorológia)

Gyakorlati oktatás:

Hajófelszerelés, kötélműveletek
Kormánykezelés, szélirányok
Vitorlamanőverek
Kikötői manőverek
Vízből mentés
Hajómotor ismeret
Horgonyzás
Útvonaltervezés, kikötőismeret
Erős szeles hajózás ismeretei (reffelés)

Étkezés és szállás:

Étkezés rendelhető kedvezményes áron, kikötőnk étterme Vitorlásiskola Menüvel vár minket, nagyon jó minőségű, érdemes választani! Igény esetén szállás foglalható a kikötői vendégházban (kétágyas szobák) de egyedül érkezőknek is tudunk szállásfoglalásban segíteni.

Oktatóhajók:
tőkesúlyos, kabinos vitorlások (Dolphin 26) Yamaha 30 LE kisgéphajó

2019. évi időpontok:

A gyakorlati oktatás és a gyakorlati vizsga helyszíne Balatonfűzfő, Marina Fűzfő (4 nap). Az elméleti oktatás helyszíne Székesfehérvár (egy alkalom), az elméleti vizsga helyszíne Budapest (60 perc).

április 7-10. (elmélet: január 5. elméleti vizsga: február 4.) -20% karácsonyi kedvezmény!
→ május 19-22. (elmélet: március 3. elméleti vizsga: április 1.)
→ június 17-20. (elmélet: április 1. elméleti vizsga: május 6.)
→ július 22-25. (elmélet: május 10. elméleti vizsga: június 3.)
→ szeptember 13-16. (elmélet: szeptember 2. elméleti vizsga: szeptember 9.)
→ október 21-24. (elmélet: október 1. elméleti vizsga: október 14.)

JELENTKEZÉS